apokries 0


 25martiou 0


pasxa 0

Εκδηλώσεις - Επισκέψεις

Το σχολείο μας -Καινοτόμα προγράμματα

Το 14ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου το σχολικό έτος 2014-15 συμμετείχε:

Στο πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο << Με της μυθολογίας τα φτερά στης λαϊκής παράδοσης την αγκαλιά>>

Στο πρόγραμμα της Unicef <Σχολεία υπερασπιστές των παιδιών> με παράλληλη συμμετοχή στο πρόγραμμα<τα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουν τα δικαιώματά τους>

Στο πρόγραμμα δημιουργικής ανάγνωσης των εκδόσεων Παπαδόπουλος

Στο πρόγραμμα Erasmous plus και e-twinning

Στο πρόγραμμα ODS

Στο πρόγραμμα ΕΥΖΗΝ

Έκθεση φωτογραφίας

Το 14ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου συμμετείχε στο πολιτιστικό φεστιβάλ που διοργάνωσε ο σύλλογος δασκάλων-νηπιαγωγών Αγρινίου-Θέρμου με  την έκθεση φωτογραφίας<με τα μάτια των παιδιών>. Οι κορνίζες που πλαισίωναν τις φωτογραφίες ήταν από ανακυκλώσιμα υλικά.

Επίσκεψη του πληρώματος του ΕΚΑΒ

27-3-2015

Κάθε μέρα στο σχολείο, στο σπίτι, στο δρόμο, μπορεί ο καθένας  να συναντήσει επείγουσες καταστάσεις, επικίνδυνες για τη ζωή ενός ανθρώπου.

Γι αυτό τον λόγο οι διευθύνσεις των νηπιαγωγείων 14ο Αγρινίου σε συνεργασία με το νηπιαγωγείο Στράτου  ανέλαβαν την πρωτοβουλία  με την διοργάνωση ενημερωτικής δράσης για την αντιμετώπιση μιας έκτακτης κατάστασης που μπορεί να προκληθεί από ένα ατύχημα κλπ, σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ.

Αναφέρουν χαρακτηριστικά:

 »Ως εκπαιδευτικοί   έχουμε αναρωτηθεί πολλές φορές τί κάνουμε όταν ένα παιδί της τάξης μας χτυπήσει και έχει αιμορραγία?. όταν παρουσιάσει ρινορραγία?. πώς αντιδρούμε εάν έχουμε λιποθυμία παιδιού?. πώς να περιποιηθούμε ένα τραύμα, ένα τσίμπημα από έντομο ή να αποφύγουμε το πρήξιμο από ένα καρούμπαλο? ποιά είναι τα πιο απαραίτητα πράγματα που πρέπει να έχουμε στο φαρμακείο του σχολείου μας για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες κ.ο.κ.

 Οφείλουμε, λοιπόν, όχι μόνο να γνωρίζουμε, αλλά και να  δίνουμε τα κατάλληλα ερεθίσματα στους μαθητές μας για ευαισθητοποίηση και προσφορά,  ώστε να αποκτήσουν την επιθυμία για βοήθεια των συνανθρώπων τους σε περίπτωση ανάγκης.  Προκειμένου να μάθουν τα νήπια τι είναι οι πρώτες βοήθειες , πως πρέπει να αντιδράσουν σε περίπτωση ατυχήματος, αλλά και να συνειδητοποιήσουν τους κινδύνους που διατρέχουν στους χώρους που ζούνε και κινούνται, το 14ο νηπιαγωγείο Αγρινίου και το νηπιαγωγείο Στράτου πραγματοποίησαν δράση ενημέρωσης από κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ στο χώρο των σχολείων τους.

 

 

 

Διατροφή-Αθλητισμός-Υγεία (2)

 ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Την Τρίτη 17-2-2015 τα Νηπιαγωγεία 13ο και 14ο Αγρινίου και το Νηπιαγωγείο Στράτου πραγματοποίησαν, στα πλαίσια του Κοινωνικού Σχολείου και με αφορμή τη θεματική ενότητα < Διατροφή-Αθλητισμός-Υγεία>, επίσκεψη στο Αθλητικό Μουσείο Αγρινίου, ένα πραγματικό στολίδι για την πόλη του Αγρινίου. Ο υπεύθυνος του Μουσείου Καθηγητής Σωματικής Αγωγής κος Διονύσης Μπαμπαρούτσης αφού έλαβε από τα παιδιά τα δικά τους δώρα για το Μουσείο (ένα γήπεδο και μια ολόκληρη ποδοσφαιρική ομάδα από ?χαρτί, μια μπάλα από ?.μπαλόνι καθώς και την ποδοσφαιρική φανέλα του κάθε Νηπιαγωγείου) ξενάγησε τους μικρούς μαθητές, τους συνοδούς και τις Νηπιαγωγούς στους χώρους του Μουσείου. Τα νήπια, ήδη ενημερωμένα από τις Νηπιαγωγούς για το άθλημα του ποδοσφαίρου, εντυπωσιάστηκαν από τα εκθέματα (πολλά από τα οποία είναι συλλεκτικά κομμάτια), έκαναν ερωτήσεις στον κο Μπαμπαρούτση για να διευκρινήσουν γεγονότα και καταστάσεις, όπως ερωτήσεις έκαναν και οι Νηπιαγωγοί μιας και πολλά στοιχεία ήταν άγνωστα και σε εκείνες. Τα παιδιά στη συνέχεια απέδειξαν πόσο σημαντική είναι η συνεργασία σε ομαδικό επίπεδο ζωγραφίζοντας ένα πίνακα με ό,τι τα εντυπωσίασε περισσότερο. Τα παιδιά, οι συνοδοί και οι Νηπιαγωγοί ευχαριστούν θερμά τον κο Μπαμπαρούτση για τη θερμή υποδοχή, την ξενάγηση και τη φιλοξενία.

 


Επίσκεψη των ποδοσφαιριστών της ομάδας του Παναιτωλικού

Στα πλαίσια των επισκέψεών τους σε σχολεία του Αγρινίου  το Μάϊο του 2014 επισκέφθηκαν το σχολείο μας οι ποδοσφαιριστές τηε ομάδας του Παναιτωλικού.  Ήταν ιδιαίτερα φιλικοί με τα παιδιά, ζωγράφισαν ,έπαιξαν κι φωτογραφίθηκαν μαζί τους.

 

Η ελιά

 

Επισκέψεις-Εκδηλώσεις

 

Την Πέμπτη 27-11-2014 το νηπιαγωγείο μας σε συνεργασία με το νηπιαγωγείο Στράτου και το 13ο νηπιαγωγείο Αγρνίου επικέφθηκε το ελαιοτριβείο Ντζούρβα στην Αβόρανη στα πλαίσια της θεματικής ενότητας <η ελιά> .

 

 

Κυκλοφοριακή αγωγή

Εκδηλώσεις-επισκέψεις.

 


Επίσκεψη τροχονόμου στο σχολείο μας.

 

Επίσκεψη στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής.

 

Επίσκεψη στο Οινοποιείο Θέστια

Οκτώβριος 2013. Επίσκεψη στο οινοποιείο <Θέστια>

 

Αρχική

ΤΟ 14ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ, ΠΛΗΣΙΟΝ ΚΤΕΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΤΩΝ ΡΟΜΑ.

ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 2006 ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗ ΦΟΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.

Το σχολείο μας-Καινοτόμα προγράμματα

Το σχολείο μας το σχολικό έτος 2013-14 συμμετείχε στο πόγραμμα της Unicef<σχολεία υπερασπιστές των παιδιών>. Τα παιδιά κατασκεύασαν ένα μεγάλο καράβι και με αυτό ταξίδεψαν σε όλες τις ηπείρους. Αξιοποιήσαμε παγκόσμιες ημέρες(ημέρα του παιδιού-ημέρα των ζώων-ημέρα της μητέρας-ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου κτλ.) , γιορτές(28η Οκτωβρίου και 25η Μαρτίου-Χριστούγεννα) για να προβάλουμε τη σημασία των δικαιωμάτων του παιδιού, το υλικό που μας έστειλε η Unicef (βίντεο-παραμύθια-παιχνίδια), τον Η/Υ βρίσκοντας πληροφορίες για τις 5 ηπείρους ή παίζοντας παιχνίδια στο λογισμικό<όλος ο κόσμος ένας κόσμος>, διοργανώσαμε γιορτές-επισκέψεις και εκδηλώσεις.

 

6-12-2013

 

Οι Γιατροί του κόσμου έρχονται στο σχολείο μας για εξέταση και εμβολιασμό των παιδιών

 

 

 

11-12-2013 Παγκόσμια ημέρα του παιδιού. Διοργανώσαμε εκδήλωση στο κέντρο του Αγρινίου με τραγούδια και αναμνηστικά  για τους περαστικούς καλώντας τους να γράψουν μια ευχή για την ημέρα εκείνη.

 

 

 

Χριστούγεννα 2013-γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα μαζί με το 13ο νηπιαγωγείο Αγρινίου ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο.

 

 


Γιορτή της μητέρας- προσφέρουμε ένα μπουκέτο σε όλες τις μητέρες του κόσμου.

 

 

 

Από το βιβλίο της Μελέτης Περριβάλλοντος της Α΄ Δημοτικού γνωρίζουμε τη Νου που περπατά χιλιόμετρα για νερό και την Παντμίνι που δουλεύει σε εργοστάσιο σπίρτων.

 

 

 

Συμμετέχουμε στο διαγωνισμό αφίσς της Unicef με τίτλο<να σας γνωρίσω τους φίλους μου τα παιδιά του κόσμου>.

 

 

Ιούνιος 2014- γιορτάζουμε τη συνεργασία , την αγάπη, τη φιλία , την αποδοχή, το χαμόγελο των παιδιών με μια έκθεση εικαστικών δημιουργιών του σχολείου μας μαζί με τα νηπιαγωγεία 13ο Αγρινίου, Στράτου, Καστρακίου κααι Δοκιμίου.

 

Αρχείο

 

Ιανουάριος 2013

 

Φεβρουάριος 2013

Kina 0


mazikdiafor 0