apokries 0


 25martiou 0


pasxa 0

Παγκόσμιες ημέρες στο Νηπιαγωγείο

2 Απριλίου 2015-Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Επίσκεψη στο 6ο δημοτικό σχολείο Αγρινίου

Στα πλαίσια της ομαλής μετάβασης στο δημοτικό και με αφορμή την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου το τμήμα του νηπιαγωγείου μας πραγματοποίησε επίσκεψη στο 6ο δημοτικό σχολείο Αγρινίου. Το νηπιαγωγείο μας συμμετέχει στο <εκπαιδευτικό πρόγραμμα δημιουργικής ανάγνωσης> από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος. Έτσι ήταν μια καλή ευκαιρία να διαβάσουμε όλοι μαζί τα 2 βιβλία που επιλέξαμε από το πρόγραμμα: έχω για συμμαθητή έναν πειρατή και το κουρδιστό αβγό που αφορούν στα δικαιώματα των παιδιών και να ετοιμάσουμε σε συνεργασία με τα παιδιά του δημοτικού τα αντίστοιχα φύλλα εργασίας. Λόγω περιορισμένο χρόνου δεν ολοκληρώσαμε και η συνάντηση θα επαναληφθεί μετά το Πάσχα με το 2ο τμήμα της πρώτης τάξης.

 

11 Δεκεμβρίου 2014-Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού

Την Πέμπτη 11-12-2014 τα νηπιαγωγεία 14ο και 13ο Αγρινίου και το νηπιαγωγείο Στράτου πραγματοποίησαν διπλή επίσκεψη στο εργαστήρι ειδικής επαγγελματικής αγωγής και αποκατάστασης  <Παναγία Ελεούσα> και στο Δημαρχείο  Αγρινίου στα πλαίσια εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού. Οι μικροί μαθητές καθώς και οι νηπιαγωγοί και οι συνοδοί γονείς ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος <Παναγία Ελεούσα>, μίλησαν με τους μαθητές, τραγούδησαν τα κάλαντα και πρόσφεραν τις χριστουγεννιάτικες χειροποίητες δημιουργίες τους. Στη συνέχεια μετέβησαν στο Δημαρχείο Αγρινίου όπου τους περίμενε ο Δήμαρχος Αγρινίου κος Γιώργος Παπαναστασίου. Τα νήπια μίλησαν στο Δήμαρχο για τη σημασία της 11ης Δεκεμβρίου, ενώ οι νηπιαγωγοί με την ευκαιρία της επίσκεψης έθεσαν στο Δήμαρχο Αγρινίου το σημαντικό θέμα του εμβολιασμού των μαθητών και κυρίως των <ειδικών ομάδων> όπως είναι οι Ρομά και οι οποίοι φοιτούν στο 14ο και 13ο νηπιαγωγεία Αγρινίου ή σημαντικά κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νηπιαγωγείο Στράτου. Στο τέλος της επίσκεψης τα παιδιά τραγούδησαν τα κάλαντα και χάρισαν στο Δήμαρχο Αγρινίου χριστουγεννιάτικες κατασκευές. Οι νηπιαγωγοί και τα παιδιά ευχαριστούν τον Διευθ/ντή του εργαστηρίου <Παναγία Ελεούσα> κο Χειμαριώτη καθώς και την κοινωνική λειτουργό κα Αντιόχου και την ψυχολόγο κα Τσούμα  για την θερμή υποδοχή και την ξενάγηση. Ευχαριστούν  θερμά την κα Τσουκαλά για την ευγενική της παρέμβαση στην επίσκεψη στο Δημαρχείο και ιδιαιτέρως το Δήμαρχο Αγρινίου κο Γιώργο Παπαναστασίου  για τη φιλοξενία του  και την προθυμία του να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των σχολείων.

 

 

25η Μαρτίου (2)

 

Παγκόσμιες Ημέρες στο Νηπιαγωγείο

 

6 Μαρτίου- Παγκόσμια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας

Τα νήπια γιορτάζοντας την ημέρα αυτή διάβασαν το παραμύθι <τα μπαλόνια της φιλίας> και το καθένα έφτιαξε το δικό του μπαλόνι από χαρτί στο οποίο έγραψε ένα μήνυμα. Τα μπαλόνια τα δωρίσαμε στο Κέντρο Στήριξης Ρομά και Ευπαθών Ομάδων. Επίσης κατασκευάσαμε την αφίσα της τάξης με σύνθημα <ναι στο φίλο, όχι στο ξύλο>.

 

 

 

 

Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας.

1 Οκτωβρίου 2014

Τα παιδιά του 14ου Νηπιαγωγείου Αγρινίου γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας. Μιλήσαμε για τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους, καταγράψαμε τα ονόματά τους,, φτιάξαμε λίστα με το τι θα ήθελε ο καθένας να κάνει με τον παππού τ και τη γιαγιά του, βρήκαμε πίνακες ζωγραφικής που απεικόνιζαν τον παππού και τη γιαγιά με τα εγγόνια όπως ο πίνακας του Γ. Ιακωβίδη <τα πρώτα βήματα> ή ο πίνακας του Ν. Γύζη <Γιαγιά και εγγόνια >. Τα παιδιά σχολιάζουν τους πίνακες και απαντούν στις ερωτήσεις μας (πχ. σε ποιον πίνακα ο παππούς κρατά το μωρό και το νανουρίζει).

Αξιοποιούμε το κλασικό παραμύθι < η κοκκινοσκουφίτσα> . Το δραματοποιούμε δίνοντας τους κατάλληλους ρόλους και εστιάζοντας στο ρόλο της γιαγιάς. Φτιάχνουμε κορνίζες για τους παππούδες και τις γιαγιάδες με ζωγραφιά το πως τους βλέπουν τα εγγόνια τους. Γράφουμε γράμμα στο παππού και τη γιαγιά αξιοποιώντας εικόνες και λέξεις. Τοποθετούμε σε λογική σειρά εικόνες από τον εγγονό στον παππού. Κάνουμε λίστα με τις ερωτήσεις που θα θέσουμε στις γιαγιάδες της τάξης. Φτιάχνουμε γωνιά λαϊκής παράδοσης με κιλίμια, δαντέλες, μεσάλια και ποτήρια που μας τα έδωσε η γιαγιά του Μάριου Μαρία.

         

Γνωριμία με το χώρο και τους συμμαθητές μου

Τα νήπια στην  αρχή της χρονιάς ασχολούνται με δραστηριότητες προκειμένου να γνωρίσουν το ένα το άλλο αλλά και το χώρο τους . 20 Σεπτεμβρίου 2013 παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο. Τα παιδιά δημιουργούν οικολογικά αυτοκίνητα και τα τοποθετούν σε μια οικολογική πόλη.

25η Μαρτίου

 

 

Παγκόσμιες ημέρες στο νηπιαγωγείο.

 

21 Μαρτίου-παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού. Τα παιδιά υψώνουν τα χέρια τους σε ένα αντιρατσιστικό χαλί.

 

 

 

Γνωριμία με το σχολικό περιβάλλον

 

 

Παγκόσμιες ημέρες στο νηπιαγωγείο

 

21 Σεπτεμβρίου 2014

Παγκόσμια ημέρα για την ειρήνη. Τα νήπια φτιάχνουν με ρολό χαρτί και Α4 το περιστέρι της ειρήνης και φωνάζουν ρυθμικά < ναι στην ειρήνη, όχι στον πόλεμο>

 

 

Τα ζώα της αυλής.

 

Παγκόσμιες ημέρες στο νηπιαγωγείο

 

4 Οκτωβρίου- Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων.

Τα παιδιά γιόρτασαν την ημέρα αυτή φτιάχνοντας με κουτί ένα σκιουράκι.

 

 

 

 

 

 

 

 



Kina 0


mazikdiafor 0